Mia Gahne – Mitt New York

Mitt New York

Mia Gahne bor i New York och är författare till den utmärkta och inspirerande guideboken ”Mitt New York”

Varför flyttade du till New York?

För att jag blev kär i staden första gången jag kom hit för femton år sedan, och fortsatte att komma tillbaka ett par gånger om året. Det blev svårare att lämna varje gång jag besökte, nästan som en fysisk smärta. Det jag trivdes mest var bara att göra vanliga vardagliga saker, som att gå till kemtvätten, åka på tunnelbanan, få min äggröra på samma plats varje morgon där alla kände till mitt namn. Jag bestämde mig för att jag verkligen leva här på riktigt. Så småningom gjorde jag det, och det var ett av de bästa besluten i mitt liv.

Nämn 3 av dina favoritplatser i New York

Hudson River Park – Jag bor nära floden, och det finns få saker jag tycker så mycket om som att ta en morgon promenad eller springa längs bryggorna. Så mycket att titta på, och jag är fortfarande förvånad över att det finns segelbåtar i mitten av denna gigantiska stad. Jag tycker också om New Jersey-skylinen och att zick-zacka mellan pendlarna som går till jobbet från flodbåtarna. Vid middagstid rekommenderar jag starkt båten Grand Banks vid Pier 25 för ostron, skaldjur och en fantastisk solnedgång.

Great Jones Café – My home way home. Jag går hit minst en gång i veckan för att umgås, äta riktigt bra och prisvärd cajun mat och lyssna på musiken från den bästa jukeboxen på västra halvklotet. Personalen är super trevlig och stämningen är väldigt avslappnad och trevlig.

Coney Island – Jag tycker bara att det är en häftig plats, särskilt lite utanför säsongen när det börjar svalna och lugna ner sig. Flyga en drake, titta på folk som dansar på strandpromenaden, känna brisen från havet … Jag  besöker egentligen inte nöjesparken, jag gillar bara atmosfären. Och Paul’s Daughter har den bästa hummerrullen i staden, tycker jag.

Vad är gör dig mest passionerad i New York?

Mat, mat och mat. En stor del av mitt liv handlar om mat. Jag jobbar som matförfattare, matstylist och kokboksförfattare och föddes med stor aptit att prova nya saker och utforska den underbara världen av smaker. Det finns inget bättre ställe att göra just det än New York City. Du kan göra en kulinarisk resa runt om i världen på bara några tunnelbanestationer. En av fördelarna med att bo i New York är också att ha ett eget kök att laga in. Jag älskar att gå till min lokala Greenmarket och få färska råvaror och laga något av det i  min lägenhet.

Vad är ditt råd till någon som vill lyckas i New York?

Dröm stort och få det att fungera. Ta emot människor. Det kan låta som en cliché men allting är faktiskt möjligt i denna stad. Så länge du tror på dig själv och är beredd att arbeta hårt, kan du få det att hända. Men du måste också tillåta dig att öppna upp dig själv för främlingar och kom ihåg att uppskatta människorna runt dig och hjälpa andra, då kommer de att vara där för dig för alltid.

Nämn något konstigt som du har upplevt i New York

När jag väntade på någon i Midtown såg jag plötsligt en sann Johnny Depp lookalike som kom upp från tunnelbanan, helt klädd som hans Pirates of the Carribean-karaktär. På mitten av dagen, mitt i kontorsarbetarnas lunchtid. Bara i New York. Endast i New York.

Vad tycker du bäst om New York?

Att spana på människor. Det är överlägset min mest favorit sak att göra i New York. Det spelar ingen roll var du gör det, du kommer att se alla typer av karaktärer, stilar och ansikten. Detta är verkligen världens smältpott. Jag tror att det är en av anledningarna till att så många olika kulturer gillar det här, alla känner att de hör hemma, oavsett var de kom ifrån.

Beskriv New York med 3 ord

Ett technicolor-äventyr.

Köp Mitt New York på Bokus

Mia Gahne

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.