Downtown

FINANCIAL DISTRICT

I New Yorks berömda finansdistrikt är det mycket av skyskrapor, högt tempo på dagen och betydligt lugnare på kvällen när kontorsarbetarna har gått hem. Den mest berömda delen förutom Wall street är platsen för 9/11. Ground Zero börjar bli färdigt och där tvillingtornen stod finns två stora bassänger med namnen ingraverade på alla som dog.

One World Observatory reser sig ståtligt bredvid och från de tre översta våningarna har du en alldeles speciell utsikt. Missa inte ett besök på 9/11 Memorial Museum, en garanterad känslomässig upplevelse. Calatravas Oculus med sina vackra vingar breder ut sig över tunnelbanestationen WTC Transportation Hub som också innehåller många trevliga butiker förutom de 11 tunnelbanelinjerna.

Vid Battery Park ser du ut mot frihetsgudinnan och Staten Island. Det blir ett skönt avbrott mot skyskraporna, mycket himmel, vatten och möjlighet att njuta av en grön oas. Härifrån kan man hyra cyklar och ta sig antingen uppför Hudson River Park eller utöver East River och över Brooklyn Bridge.

I Tribeca, som är den mysigare delen finns det flera trevliga hotell så här hade jag valt att bo. Då har du väldigt nära till SoHo, Little Italy och Chinatown. The Beekman ligger mitt inne i Financial District och är ett fantastiskt fint hotell så det är också ett bra förslag.

Mina favorithotell i Financial District

The Beekham© Courtesy of The Beekman

The Beekman

Smyth© Courtesy of Smyth Hotel

Smyth – a Thompson Hotel

Roxy© Courtesy of The Roxy Hotel

The Roxy Hotel

Riff Downtown© Courtesy of RIFF Downtown

RIFF Downtown Hotel

Cosmopolitan Hotel© Courtesy of Cosmopolitan Hotel

Cosmopolitan Hotel

Duane© Courtesy of Duane Street Hotel

Duane Street Hotel

Gild
© Courtesy of Gild Hall

Gild Hall – a Thompson Hotel

W Downtown
© Courtesy of W Downtown

W New York Downtown Hotel

AKA wall st© Courtesy of AKA Wall Street Hotel

AKA Wall Street Hotel

Four Season
© Courtesy of Four Season Hotel

Four Season Hotel New York

Aloft Downtown
© Courtesy of Aloft Downtown

Aloft Downtown Hotel

The Greenwich© Courtesy of The Greenwich Hotel

The Greenwich Hotel