Chelsea Map

Chelsea & Meatpacking

Chelsea är Manhattans konstdistrikt och här ligger gallerierna tätt. Du kan spendera dagar vandrande mellan de olika gallerier som visar upp spännande konst från etablerade och nya artister. Chelsea Gallery Map guidar dig runt bland de hundratals gallerierna som erbjuder något för alla konstintresserade.

Min absoluta favorit i Chelsea är The High Line. Det gamla upphöjda tågspåret som har blivit ett mysigt promenadstråk och park. Det börjar nere i Meatpacking och sträcker sig 34 kvarter upp och du får massor med fina fototillfällen under promenaden.

Meatpacking är proppfullt med designer butiker och innan du går vidare så passa på att besöka Chelsea Market, en gammal kakfabrik som nu innehåller flera utmärkta matställen och butiker. Gansevoort Market ligger också i samma område med flera små restauranger.

I början av The High Line, i Meatpacking området ligger Whitney Museum of American Art. Ett fantastisk museum för dig som är intresserad av modern konst och framförallt nordamerikansk konst och dess utveckling sedan 1900-talet. Det är alltid intressanta utställningar på gång och från de olika terasserna har du en spektakulär utsikt över Midtown och Financial District. Börja med ett besök här och ta sedan en promenad på The High Line. Vill du ha en häftig utsikt och bo på ett riktigt coolt hotell skall du boka The Standard som är byggt över The High Line.

Mina favorithotell i Chelsea & Meatpacking området

The Standard© Courtesy of The Standard

The Standard, High Line

DREAM© Courtesy of DREAM Downtown

DREAM Downtown

The Maritime© Courtesy of The Maritime Hotel

The Maritime Hotel

gansevoort© Courtesy of Gansevoort Meatpacking

Gansevoort Meatpacking

The Gem© Courtesy of GEM Chelsea

GEM Chelsea

Riff© Courtesy of RIFF Chelsea

RIFF Chealsea

Americano© Courtesy of The Americano Hotel

The Americano Hotel

High Line© Courtesy of The High Line Hotel

The High Line Hotel

Kimpton© Courtesy of Kimpton Hotel Eventi

Kimpton Hotel Eventi

The Jane© Courtesy of The Jane Hotel

The Jane Hotel